GÖRÖMBÖLYI RUSZIN PINCE-EMLÉKHELY avató ünnepség a MISKOLC- GÖRÖMBÖLYI KÖZÉPSŐ PINCESORON


2011.szeptember 17-én 14 órakor MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS RUSZIN KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT szervezésében a a MISKOLC- GÖRÖMBÖLYI KÖZÉPSŐ PINCESORON felavatták a GÖRÖMBÖLYI RUSZIN PINCE EMLÉKHELYET.
Az avatási ünnepségen részt vett többek között Dr. Nagy Kálmán országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, valamint Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő, a rendezvény védnöke.
Az avatási ünnepségre szép számmal összegyült vendégeket Z. Burján Ferenc, ruszin kisebbségi önkormányzat elnöke köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott: Tóth Arnold muzeológus, aki sok hasznos információt adott Görömbölyről, a ruszinokról és a ruszinok görölyi kötődéséről. Az avatási ünnepségen verset mondott ifj. Ujaczki Tibor, majd a GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖR, és a SZITOSZ énekkar Regős Zsolt vezetésével adott hangulatos ünnepi műsort. A kulturális programokat követően a történelmi egyházak képviselőinek áldása után megnyitották az emlékhely ajtaját és az érdeklődők megtekinthették az emlékhelyen kiállított régi fotókat, történeti leírásokat, megismerkedhettek a szőlőművelés,a feldolgozás, a pinceásás és a bortárolás eszközeivel. Az avatási ünnepséget követően a meghívott vendégek közös ünnepi ebéden vettek részt.

http://www.ruszinok.hu/






















Комментарии

Популярные сообщения